Over ons

foto

We nemen u even mee terug naar de beginjaren van Hawedo – afkorting voor Handschoenenfabriek Van der Wee Dongen – waarin Willem van der Wee gebruikte brandweerpakken als enige ‘grondstof’ geschikt genoeg bevindt om, voorzien van een nieuwe binnenlaag, voor Philips hittebestendige handschoenen te produceren. Ook gebruikt hij keperdoek van zakken die gebruikt worden bij voedseldroppings. Als de economie in de vijftiger jaren verder aantrekt en de vraag naar handschoenen sterk toeneemt, is Hawedo genoodzaakt om de uitlevering van de beschikbare handschoenen in alle redelijkheid te verdelen onder de diverse opdrachtgevers. De fabriek verdubbelt in twee jaar tijd qua omvang en het kost de firma de grootst mogelijke moeite om de explosieve groei in goede banen te leiden.

Hawedo-beginjaren

Vraag naar maatwerk

Ook de vraag naar maatwerk neemt toe, waarbij vooral functionele eigenschappen een rol spelen. Zo gaat het Philips niet om de kleur van de handschoen, maar om bescherming door extra versteviging in de vingertoppen voor de medewerkers in de lampenfabriek. Hawedo produceert in die tijd met ongeveer 150 medewerkers handschoenen in de eigen fabriek in Dongen. Het leveringsprogramma bestaat dan uit werkhandschoenen, luxe- en motor handschoenen voor vooraanstaande landelijke winkelketens, grote multinationals en voor de overheid.

Over grenzen

Nadat – heel voorzichtig – met de buitenlandse productie van een aantal kleinere partijen handschoenen (met een levertijd van 6 tot 9 maanden) succesvol is geëxperimenteerd, besluit Willem van der Wee in 1962 zijn complete productie inclusief machinepark vanuit Dongen te verhuizen naar Azië. Hawedo importeert dan de eerste vloeistofdichte handschoenen van het merk TOWA uit Japan. Stap voor stap ontdekt Hawedo de wereld. En andersom. Steeds meer bedrijven weten de hoogwaardige Hawedo handschoenen te vinden. Vanaf eind jaren ’80 specialiseert Hawedo zich volledig op de import en export van handschoenen met maximale bescherming en optimaal draagcomfort. Vandaag de dag komen de meeste werkhandschoenen uit Japan, China, Pakistan en India.

Totaaloplossing

Opdrachtgevers vragen in de jaren negentig naast handschoenen ook naar kwalitatieve werkschoenen en werk- en regenkleding. Hawedo voegt in die tijd nieuwe productgroepen aan het assortiment toe en groeit door tot een toonaangevende groothandel en distributeur. Vandaag de dag vinden klanten in geheel Europa hun weg naar Dongen voor de meest uiteenlopende toepassingen in persoonlijke beschermingsmiddelen.

Energiek met 70 jaar ervaring

Hawedo biedt als importeur een totaaloplossing in persoonlijke beschermingsmiddelen. Onze werkhandschoenen bieden elke dag opnieuw de optimale balans tussen bescherming, comfort, grip en slijtvastheid voor vele toepassingen in diverse beroepen en omgevingen. Met 70 jaar ervaring is Hawedo dé specialist in persoonlijke beschermingsmiddelen en handschoenen in het bijzonder.

Hawedo heeft de volledige aandacht en toegevoegde waarde voor de klant, directe levering uit voorraad en continuïteit in innovatie. Naast het topmerk TOWA levert Hawedo ook handschoenen van het eigen kwaliteitsmerk Glove On® en van het sterke merk Taeki5®. Klanten hebben hiermee, binnen het assortiment handschoenen, keuze op elk niveau in prijs en kwaliteit. Op aanvraag worden specials geproduceerd voor specifieke toepassingen.

70 jaar Hawedo in 70 woorden samengevat:

  • Levering van een compleet assortiment persoonlijke beschermingsmiddelen bestaande uit arm- en handbescherming, veiligheidssschoenen, bedrijfskleding en oog- en ademhalingsbescherming;
  • Een constante innovatie in werkhandschoenen voor een  optimale balans tussen bescherming, comfort, grip en slijtvastheid;
  • Uitstekende logistieke prestaties met levering (veelal) direct uit onze voorraad;
  • Verregaande verkoopondersteuning voor de wederverkopers en ontwikkeling van verkoopondersteunende middelen op het verkooppunt;
  • Groot genoeg om op te kunnen vertrouwen en klein genoeg om u te kennen.

0203Hawedo-78

Wij werken graag met u samen aan optimale arbeidsomstandigheden voor het bedrijfsleven. Ons complete assortiment is opgenomen in EZ-base.